KOLUMNE

Izdrži, kapitenu!

Mirza Teletović

E. J.

25.1.2015

Mirza Teletović dobio je mnoge bitke na košarkaškom parketu, a, prema vijestima iz Sjedinjenih Američkih Država, dobit će i onu najvažniju, životnu.

Vijest koja je u petak poslije podne stigla iz Los Anđelesa, gdje su ljekari u tamošnjem Medicinskom centru kapitenu naše reprezentacije dijagnosticirali emboliju pluća, izazvala je šok, ne samo u Bosni i Hercegovini nego i kod svih istinskih ljubitelja sporta u svijetu.

Odmah potom uslijedila je informacija da je ova inače teška bolest na vrijeme otkrivena i da se očekuje da će zvijezda NBA kluba Bruklin nets nastaviti sportsku karijeru, ali da ga očekuje barem šest mjeseci liječenja prije povratka na parket.

- Izdrži, kapitenu - poruka je koju Mirzi šalju prijatelji, saigrači, navijači... u želji da naš sportski as, prije svega, ozdravi, a potom u dresu kluba i reprezentacije ponovo počne zabijati "trojke s parkinga".

Mirza Teletović rođen je 17. septembra 1985. godine u Jablanici. Sa suprugom Majom ima četvero djece. Karijeru je počeo u tuzlanskoj Slobodi, kasnije je nastupao i u belgijskom Ostendeu te čak šest sezona u španskoj Tau keramici iz Vitorije. Od 2012. je član Bruklin netsa.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.