KOLUMNE

Portparol radikala

Semir Efendić

A. L.

26.1.2015

Dok svaki razuman čovjek koji želi dobro BiH i njenim građanima najoštrije osuđuje upad ekstremista odjevenih u majice sa zastavom terorističke organizacije IS u sarajevsku džamiju u naselju Stara Breka za vrijeme džuma-namaza, nažalost, ima i onih koji ovaj uznemirujući događaj relativiziraju i, najblaže rečeno, minimiziraju.

Upravo to je sebi dao za pravo Semir Efendić (SDA), načelnik općine Novi Grad u Sarajevu. Nakon incidenta oglasio na društvenoj mreži Facebook i ekstremiste usporedio sa "sitnim kriminalcima i piromanima koji pale vozila".

Ovakva Efendićeva reakcija ne čudi, jer je ne tako davno slične izjave davao njegov stranački šef Bakir Izetbegović poslije terorističkog napada na Policijsku upravu u Bugojnu, zbog čega je uhapšen Haris Čaušević Oks. Izetbegović je Oksa, kojem se još sudi u Sudu BiH zbog napada u kojem je poginuo policajac, nazvao rokerom. Nakon toga desio se Mevlid Jašarević i napad na Ambasadu SAD u Sarajevu. Građani su u strahu, a vjernici nemaju mira ni dok obavljaju molitvu u džamiji.     

Umjesto što "pametuje" po društvenim mrežama isturajući se kao portparol radikala, Efendić bi se trebao latiti posla i svoje slobodno vrijeme, kojeg očito ima na pretek, trošiti za dobrobit građana. Semir Efendić rođen je 4. septembra 1983. u Goraždu. Osnovnu i srednju školu završio je u Sarajevu, a školovao se i u Maleziji. U SDA je od 2001. godine.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.