KOLUMNE

Majstorija za rođendan

Ervin Zukanović

Is. Ć.

13.2.2015

Naš nogometni internacionalac i član italijanskog Kjeva Ervin Zukanović u srijedu je proslavio 28. rođendan, koji je, u prvenstvenom susretu protiv Parme, uljepšao majstorskim golom.

Zukanović je efektnim golom donio pobjedu svom timu, a ujedno još jednom skrenuo pažnju selektora naše reprezentacije pred akcije koje dolaze. Svako priseban smatra da Zukanović treba biti na spisku bh. A tima, jer je već godinama jedan od najstandardnijih defanzivaca koje imamo.

U Kjevu igra i lijevog bočnog, po potrebi i stopera, a kada „zapne“, onda cijepa protivničke mreže. Tako je radio u Belgiji, u Kortrijku i Gentu, a sada je nastavio u Italiji. Polivalentnih igrača imamo malo, a Zukanović je jedan od najboljih u ovom trenutku.

U Seriji A ove sezone nastupio je kao starter u 17 utakmica, postigao je dva gola i uknjižio dvije asistencije. S njim u timu Kjevo ima jednu od najboljih odbrana u Italiji (samo pet ekipa je primilo manje golova). Prema stranici „Transfermarkt“, vrijednost mu je 2,2 miliona eura. U Kjevu igra na posudbi iz Genta, ali Italijani na kraju sezone imaju mogućnost otkupa ugovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.