KOLUMNE

Nasljednik Dijamanta

Milan Đurić

H. K.

17.2.2015

Odavno je poznato da je Bosna i Hercegovina rasadnik velikih nogometnih talenata. No, jedno ime u posljednje se vrijeme izdiže od ostalih. Riječ je o Milanu Đuriću, igraču Čezene, koji se od proteklog vikenda može pohvaliti da je savladao velikog golmana Đanluiđija Bufona (Gianluigi Buffon). 

U 23. kolu italijanske Serije A, visoki napadač (199 centimetara) pogodio je za vodstvo svog tima protiv prvaka Apenina Juventusa i namjestio pogodak saigraču Franku Brienci (Franco Brienza) za konačnih 2:2, čime je zasluženo proglašen za igrača utakmice, a naknadno je uvršten i u tim kola.

Sve bolje partije bivšeg mladog reprezentativca BiH, koji će ostati upamćen po het-triku protiv U-21 selekcije Njemačke na Koševu (4:4), stavljaju ga u poziciju nasljednika Dijamanta Edina Džeke.

Rođen je u Tuzli 22. maja 1990. godine. Nakon što se s porodicom 1991. preselio u Italiju, omladinsku karijeru počeo je u redovima Vis Pesara. Seniorsku karijeru započeo je u Čezeni 2007., ali se kalio u nekoliko drugih klubova (Askoli, Krotone, Kremoneze, Trapani i Čitadela). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.