KOLUMNE

Heroj Zagreba

Ličnost dana Duško Čelica

Autor:Is. Ć.

19.2.2015

Iako je prošlog vikenda postigao fenomenalan gol skoro s pola terena, kojim je svom timu Zagrebu osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, naš rukometni reprezentativac Duško Čelica još je top-tema u regionu.

Jedni mu osporavaju gol pozivajući se na propise rukometne igre, a drugi mu skidaju kapu jer je "stisnuo zube", preuzeo odgovornost i postigao gol kakav se rijetko viđa, skoro pa nikako.

Bez obzira na sve, Čelica je još jedan Bosanac kojem se Zagreb, Hrvatska i cijeli region dive, a svijet je u čudu nakon gola, koji je na internetu već gledalo više od milion osoba.   

Rođen je 16. avgusta 1986. godine u Bosanskoj Dubici. Igrao je u slovenskom Cimosu iz Kopra, Mariboru, sarajevskoj Bosni, zatim katarskim ekipama Red Armi, El-Jaiš i El-Šabab. U francuski Ren stigao je 2003., da bi krajem prošle godine prešao u Prvo plinarsko društvo iz Zagreba.
 
Za reprezentaciju BiH debitirao je 2011. protiv Estonije. Nedavno se na Mundijalu u Kataru upisao u historiju bh. rukometa, nakon što je protiv Irana postigao prvi gol za našu zemlju na Svjetskom prvenstvu i velikim takmičenjima uopće.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.