KOLUMNE

Kvalitet, prije svega

Senka Mesihović-Dinarević

A. Nu.

17.3.2015

Dobrim radom, koji je u konačnici nagrađen uspjehom, s pravom se može pohvaliti Senka Mesihović-Dinarević, šefica Pedijatrijske klinike Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Zahvaljujući stručnosti i odgovornosti ljekara Pedijatrijske klinike, životi su spašeni mnogim mališanima.

Jednu od zahtjevnijih operacija u januaru je uradio kardiohirurg Edin Omerbašić iz Centra za srce, a beba iz Nove Bile imala je kompliciranu urođenu srčanu anomaliju. U ovoj godini urađena je i autologna transplantacija matičnih ćelija, a dr. Mirza Halimić putem katetera uspješno je zatvorio defekt između dvije pretkomore djevojčici od 14 godina.

Ove složene operacije samo su još jedna potvrda kvaliteta usluga koje ova klinika pruža najmlađim pacijentima u našoj zemlji. Osim uspješnih i zahtjevnih operacija, direktorica Mesihović-Dinarević može se pohvaliti i dobrom strategijom i organiziranošću rada ove dječije bolnice, čiji je rad prepoznatljiv ne samo u regiji nego i u svijetu.

Dr. Senka Mesihović-Dinarević diplomirala je 1985. na Medicinskom fakultetu u Sarajevu, gdje je iste godine i magistrirala. Objavila je više od 205 radova u domaćim i stranim časopisima, autorica je 14 knjiga i 318 radova. Udata je i majka jednog djeteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.