KOLUMNE

Sjajna forma "Zmaja"

Ličnost dana Edin Višća

Autor:A. M.

23.3.2015

Istanbul BB pruža briljantne predstave ove sezone i nalazi se na četvrtom mjestu Super lige Turske. Izuzetno važnu pobjedu u borbi za izlazak u Evropu klub iz glavnog grada Turske ostvario je jučer protiv Genčlerbirligija (3:1).

Da se nalazi u izvanrednoj formi, ponovo je pokazao reprezentativac BiH Edin Višća odigravši još jednu fantastičnu utakmicu u dresu Istanbul BB-a.

Brzonogi krilni napadač bio je nerješiva enigma za defanzivce Genčlerbirligija, a pri vodstvu gostiju od 1:0 Višća je u 84. minuti postigao novi pogodak za svoj tim, ukupno peti ove sezone. U nastavku susreta saigrač Doka Madureira s dva postignuta pogotka donio je Istanbulu veliku pobjedu.

Sjajna forma Višće svakako raduje ljubitelje nogometa u našoj zemlji, s obzirom na to da BiH 28. marta očekuje nastavak kvalifikacija i meč s Andorom.

Edin Višća rođen je 17. februara 1990. godine u Olovu. Karijeru je započeo u Budućnosti iz Banovića, a osim Istanbula, nastupao je i za sarajevski Željezničar. Za reprezentaciju BiH odigrao je 13 utakmica.

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.