Izlazak iz krize

Miralem Pjanić

A. Č.
05.04.2015 06:00

Mi smo posebna vrsta ljudi, to je bez daljnjeg. Kada te neko diže u visine i hvali na sva zvona, kao po običaju vrlo brzo dođe do grohnuća. Da li se čovjek pomami, da li se zadovolji kad samo jednom dostigne zvjezdane visine i pokaže sebi da može, ili su druge svari u pitanju, teško je odgonetnuti. No u tom slučaju kritika je kao iz raja izašla.

Miralemu Pjaniću posljednja dva mjeseca sigurno je bilo najteže, teže nego svakom navijaču italijanske Rome pa, ako hoćete, i bh. reprezentacije. Naprosto ga nije išlo. Šta je razlog, to najbolje zna on, ali da se takve stvari dešavaju - dešavaju se i najbitnije je ostati jakih živaca.

Zato s optimizmom treba gledati na njegov jučerašnji pogodak protiv Napolija u derbiju kola italijanske Serije A. Roma je slavila 1:0 u vrlo teškom trenutku za klub, kad joj je već dogorjelo do nokata.

Do jučer su se borili za toliko dugo čekanu titulu prvaka, a sada im je bio imperativ da zadrže drugu poziciju koja direktno vodi u Ligu prvaka. Koliko je teško bilo Romi, toliko je i Pjaniću, pa se nadamo da je gol nagovještaj izlaska iz krize i odgovor kritičarima.

Pjanić je 2. aprila proslavio 25. rođendan. Ove sezone u 25 utakmica zabio je tri gola za Romu.

 

NA VRH