KOLUMNE

Nastavio s rekordima

Cristiano Ronaldo

A. M.

6.4.2015

Briljantno! Nepuna tri mjeseca čekala je zahtjevna publika u Madridu da vidi Kristijana Ronalda (Cristiano) u najboljem izdanju, a onda se Portugalac u jučerašnjem susretu Reala i Granade (9:1) pobrinuo da joj priušti užitak.

I to kakav. Pet puta se upisao u strijelce, a samo mu je osam minuta bilo dovoljno da postigne 24. het-trik u dresu "Kraljevskog kluba" i tako ispiše nekoliko stranica lične, ali i historije Reala.

Zvanično najboljem nogometašu današnjice het-trik protiv Granade bio je najbrži u karijeri, nadmašivši za dvije minute ostvarenje iz duela s Hetafeom (27. januar 2013.). Usput je sustigao rekord Lionela Mesija (Messi), kome je za 24 het-trika trebalo 11 sezona (350 utakmica), dok je Ronaldo istu kotu dostigao za šest sezona (190 mečeva).

Istovremeno, Ronaldo se popeo na osmo mjesto vječne liste najboljih strijelaca otkako se igra nogomet u Španiji, ovo mu je 211. gol, čime je potisnuo Manuela Pahinju (Pahino), nekadašnjeg napadača Selte, Reala, Deportiva i Granade (210).

Ronaldo je rođen 1985. u Madeiri. Dva puta je dobivao "Zlatnu loptu" i isto toliko puta osvajao Ligu prvaka, s Mančester junajtedom i Realom.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.