KOLUMNE

Gnjev navijača

Meho Kodro

A. Dr.

9.4.2015

Suprotno preoptimističnim februarskim najavama s Koševa, poput onih „bolji smo i od beogradskog Partizana“, Fudbalski klub Sarajevo ovog proljeća igra se živcima hiljada navijača.

Učinak ekipe trenera Mehe Kodre u nastavku sezone je očajan, eliminacija u Kupu BiH i povećanje zaostatka za vodećim Širokim Brijegom s dva na pet bodova dovoljni su argumenti. No, to nije ono najgore.

Sarajevo, koje od 2007. godine čeka na šampionsku krunu, „krasi“ igra koja nema ni glavu ni rep. Izuzimajući pobjede protiv dvije posljednjeplasirane ekipe u Premijer ligi, Zvijezdu i Mladost, Kodrin tim je bio nemoćan protiv jedva solidnih Borca i Veleža te jučer skromne Drine.

Kodro, veliko igračko ime bh. fudbala, nije se snašao na klupi Sarajeva. Neshvatljivo je da nakon priprema 48-godišnji Mostarac i nekadašnji napadač Barcelone nije imao kostur ekipe od barem sedam-osam igrača, već je iz utakmice u utakmicu pravio previše rotacija u svim linijama tima.

Tako se ne može igrati dobro, a kamoli u kontinuitetu, pa je ovo, prema svemu sudeći, Kodrina izgubljena misija na Koševu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.