Ljepotica iz BiH osvaja Ameriku

Arnela Karabegović

E. S.
10.04.2015 06:57

Da su Bosanke i Hercegovke među najljepšim djevojkama svijeta, potvrdila nam je i mlada Tešanjka Arnela Karabegović, koja je osvojila još jednu u nizu laskavih titula.

Devetnaestogodišnja Arnela odnijela je pobjedu na takmičenju Miss Illinois, koje je održano u Americi, a njena naredna destinacija je Vašington, gdje će se od 1. do 7. jula boriti za Miss Amerike.

Osim što ponosno i reprezentativno predstavlja našu zemlju, Karabegović dokazuje da Bosna i Hercegovina posjeduje ljepotice koje dolaze do izražaja na prestižnim takmičenjima širom svijeta. Iza ove uspješne Bosanke, koja se prošle godine počela takmičiti na izboru za Miss, do sada je 12 osvojenih titula na takmičenjima ljepote.

Karabegović bilježi velike uspjehe u raznim takmičenjima, u koje se, između ostalih, ubrajaju Miss Wisconsin United States, Miss Midwest United States, National American Miss, Chicago Ultimate Teen, Americas Ultimate Queen te Mega Ultimate Grand Supreme, gdje je tri puta odnijela pobjedu.

Arnela Karabegović rođena je 1996. godine u Tešnju. Sa samo godinu s roditeljima se preselila u Ameriku, odnosno u Čikago, gdje završava posljednju godinu srednje škole te fakultet za kozmetiku.

Oglasi

NA VRH