KOLUMNE

Majstor bh. kuhinje

Ličnost dana Nermin Hodžić

A. Nu.

15.4.2015

Otkad se 1955. pojavilo prvo izdanje Ginisove knjige rekorda, na hiljade ljudi, pa i bh. građana, poželjelo je da bude upisano na spisak rekordera u brojnim kategorijama. 

Jedan od eminentnih bh. kuhara, Nermin Hodžić, predsjednik Udruženja kuhara BiH, kuharsku kremu Evrope dovest će u glavni bh. grad. Njegovom idejom, Sarajevo će 17. aprila biti domaćin najveće godišnje kuharske manifestacije u Evropi, na kojoj će najbolji bh. kuhari pokušati oboriti Ginisov rekord u količini napravljene supe. 

Spremajući begovu čorbu u loncu zapremine 4.500 litara, s kolegama će u najboljem svjetlu predstaviti ovo tradicionalno bosansko jelo. Ovaj majstor bosanske kuhinje i dobrog zalogaja, koji je zanat učio od najboljih, svijetu će pokazati da naša zemlja ima mnogo više brendova od tradicionalnih i već svjetski poznatih pita i ćevapa. 

Rođen je 27. januara 1977. godine u Sarajevu. Ugostiteljsko-turističku školu u Sarajevu završio je 1996. Živio je u Lisabonu, a potom u Sao Paulu. Oženjen je, otac dvojice sinova. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.