KOLUMNE

Ispunjena misija

Donna Ares

E. S.

17.4.2015

Uprkos teškoj bolesti s kojom se bori više od pola godine, hrabra bh. pjevačica Donna Ares ili, kako je fanovi od milja zovu, žena zmaj, ispunila je svoju plemenitu misiju. Kroz druženje i ples, energična Bišćanka je na koncertu koji je održan u sarajevskoj dvorani Zetra, okupila dvanaest izvođača, kolega s estrade koji su joj od prvog dana bili podrška u najtežoj životnoj borbi, pa tako i ovoga puta.

Kako je istaknula, koncertom u Sarajevu pjevačica je slavila život i ostvarila svoj dugogodišnji san. Osim što je razbila tabu temu i svojim javnim istupima otvoreno progovorila o karcinomu, Donna je jedina žena koja je između dvije hemoterapije uspjela skupiti snagu i publici iz raznih krajeva BiH pružiti istinski dvosatni spektakl.

Iako su joj građani naše zemlje u mnogo većem broju mogli pružiti podršku na koncertu, oni koji su došli, došli su srcem. Ipak, pjevačica im je poklonila posljednji atom snage, kao što je i obećala uoči koncerta koji je organiziran u cilju skupljanja sredstava za nedavno osnovanu Fondaciju "Donna Ares" te pomoći oboljelima od karcinoma.

Azra Kolaković, alijas Donna Ares, rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću i u sretnom je braku s Džavidom Ljubovcijem.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.