KOLUMNE

Vratit će se jači

Ličnost dana Asmir Begović

E. J.

5.5.2015

Fudbal je, odavno, postao mnogo više od sporta i sada je više bitno koliko se novca može zaraditi na igraču od toga koliko on kvalitetno igra.

Na svojoj je koži ovo "pravilo" iskusio i Asmir Begović. Mada redovno spašava Stouk i jedan je od najzaslužnijih što ovaj mali klub već godinama prkosi favoritima u engleskoj Premijer ligi, trener Mark Hjuz (Hughes) našeg je reprezentativnog golmana izbacio iz postave!

Ako ne potpišeš, nećeš ni braniti, bila je Hjuzova poruka Begoviću, koji je često i povrijeđen stajao između stativa. Pred Asmirom je, očito, nemiran period (u klubu insistiraju na novom ugovoru kako bi ga kasnije što skuplje prodali, što Begović odbija), ali vjerovati je nogometnim stručnjacima koji smatraju da će se Begović vratiti još jači i završiti tamo gdje mu je mjesto, a to je u klubu iz Lige prvaka.

Asmir Begović rođen je 20. juna 1987. godine, a izbjeglički put ga je od rodnog Trebinja odveo do Kanade. U braku je s Amerikankom Nikol (Nicolle), s kojom ima kćerku Tejlor (Taylor). Od 2010. član je Stouka, s kojim mu ugovor istječe 2016. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.