KOLUMNE

Srušio Bavarce

Lionel Mesi

H. K.

8.5.2015

Nema trenera ili taktike koji mogu zaustaviti talent poput onog koji posjeduje Lionel Mesi. Argentinac je u pobjedi Barcelone nad Bajern Minhenom od 3:0 u polufinalu Lige prvaka pokazao svoju fudbalsku genijalnost, s dva pogotka i asistencijom Nejmaru (Neymar).

Golove i rekorde više ne broji, a uvijek zablista onda kada je najpotrebnije, što je odlika samo najvećih. Simbolično, jedan od najboljih fudbalera svih vremena svoj 100. nastup u evropskim utakmicama odigrao je za pamćenje.

I dok je prvi gol čarobnog Argentinca slomio do tada uporne i hrabre Bavarce, drugi je ''slomio'' kompletan internet, a igraču Bajerna Žeromu Boatengu (Jerome) vjerovatno ostavio trajne psihičke posljedice.

Najbolji je strijelac u historiji evropskih klupskih utakmica sa 78 golova. Od tih 78 golova, najviše je postigao protiv Milana, osam puta. Ajaksu, PSG-u i Leverkuzenu zabio je po šest golova.

Momak iz Rozarija, rođen 24. juna 1987. godine, osvojio je tri Lige prvaka, dva evropska superkupa, te je dobitnik četiri "Zlatne lopte".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.