KOLUMNE

Efikasni „Zmaj“

Ličnost dana Edin Višća

A. Dr.

13.5.2015

Jedan od rijetkih fudbalskih reprezentativaca koji igra u kontinuitetu, i to dobro, krilni je napadač turskog prvoligaša Istanbula Edin Višća. Posljednja potvrda stigla je jučer s Bosfora, gdje je Višća bio strijelac prvog pogotka Istanbula u domaćoj pobjedi (2:1) nad Sivasporom u 31. kolu turskog prvenstva.

Istanbul zauzima četvrtu poziciju na tabeli i ako zadrži ovo mjesto, izborit će takmičenje u kvalifikacijama za Evropsku ligu, što predstavlja veliki uspjeh, za šta je itekako zaslužan i bh. reprezentativac.

Možda upravo Višća bude adut selektora „Zmajeva“ Mehmeda Baždarevića za predstojeći važan okršaj protiv Izraela u Zenici 12. juna, u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. u Poljskoj.

Višća je rođen 17. februara 1990. godine u Olovu, a fudbalsku afirmaciju doživio je noseći dres sarajevskog Željezničara od 2009. do 2011. godine. U posljednje četiri sezone član je Istanbula, a dobrim igrama u Turskoj skrenuo je pažnju brojnih klubova iz zapadne Evrope pa nije isključeno da uskoro promijeni sredinu.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.