Kraj jedne ere

Stiven Džerard

E. Ma.
19.05.2015 06:58

Jedna era je proteklog vikenda i definitivno završena. Posljednji put, s kapitenskom trakom oko ruke, na teren Enfilda u Liverpulu izašao je Stiven Džerard (Steven Gerrard).

Fantastični engleski 34-godišnji veznjak, koji je tokom karijere igrao samo za „Redse“, istrčao je kroz špalir fudbalera Liverpula i Kristal palasa (1:3) dok su ga pratile tri kćerke. Naravno, veliki džentlmen je, kao i uvijek, tokom karijere prvo pružio ruku protivnicima, dok su navijači skandirali njegovo ime. 

Njegov oproštaj izazvao je bujicu emocija među fudbalerima širom svijeta, koji su posredstvom društvenih mreža izrazili poštovanje legendarnom kapitenu Liverpula za sve što je radio u crvenom dresu. 

Prošlo je 17 godina, odnosno 6.012 dana od Džerardovog debija u liverpulskom hramu fudbala. Od tada je odigrao 706 utakmica protiv 115 klubova, a postigao je 183 pogotka. Osvojio je 11 trofeja, od kojih je najznačajniji onaj prvaka Evrope 2005. godine. Džerard će karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, u dresu Los Anđeles galaksija.

NA VRH