KOLUMNE

Junak derbija

Ličnost dana Miralem Pjanić

Z. Š.

26.5.2015

Iako nije bio u prvom sastavu Rome na velikom derbiju protiv Lacija, Miralem Pjanić bio je ključni igrač pobjede "Vučice" protiv najvećeg rivala (2:1).

Nakon što je ušao u igru, Roma je postigla oba gola, a za drugi, onaj pobjedonosni, Pjanić je asistirao strijelcu Mapou Janga-Mbivi (Mapou Yanga-Mbiwa). S tri osvojena boda u rimskom derbiju Roma je, kolo prije kraja italijanske Serije A, osigurala drugo mjesto i direktan plasman u Ligu prvaka.

Pjanić je u ovoj sezoni bio jedan od najboljih igrača Rome i nalazi se na meti velikih evropskih klubova, ali Rimljani ga ne žele prodati osim ako ne stigne neka ponuda koja se ne odbija.

Rođen je 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Početkom agresije izbjegao je u Luksemburg, gdje je počeo trenirati fudbal. Nakon što je nastupio za kadetsku reprezentaciju ove zemlje, a kada je dobio pasoš BiH, 2008. godine, odmah je postao član selekcije naše zemlje. Od tada pa sve do danas, Miralem je jedna od glavnih poluga Zmajeva, s kojima je učestvovao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

U klupskoj karijeri nastupao je za francuske Mec i Lion, odakle je 2011. stigao u Romu.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.