KOLUMNE

Njemačka kancelarka donosi snažne poruke

Ličnost dana Angela Merkel

Autor:Es. D.

30.5.2015

Najavljena posjeta njemačke kancelarke Angele Merkel Bosni i Hercegovini pokazuje da je naša zemlja još u fokusu zemalja EU. Ova posjeta, planirana za juli, značajna je i što trenutno najmoćnija žena svijeta, u izboru američkog "Forbesa", u našu zemlju dolazi prije nego u Hrvatsku, dok je u Srbiji bila samo jedanput.

I dok se Evropa suočava sa mnogim problemima, počev od Ukrajine, Grčke ili najnovije krize u Makedoniji, posjeta Merkel Sarajevu bila bi snažna poruka bh. političarima da naša zemlja nije zaboravljena, već da je konačno sazrelo vrijeme za pozitivne pomake i dugo čekane reforme.

Naši političari konačno bi trebali najozbiljnije shvatiti posjete svjetskih zvaničnika i napokon s riječi preći na djela. Nadamo se da će upravo ovo biti i jedna od poruka kancelarke Merkel liderima političkih stranaka.

Angela Merkel rođena je 1954. godine u Hamburgu. Predsjednica je Kršćansko-demokratske unije (CDU), a od 22. novembra 2005. postala je prva žena na čelu njemačke vlade. Ovo joj je treći mandat na mjestu kancelarke.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.