KOLUMNE

Murinjov izbor

Asmir Begović

E. J.

14.7.2015

Kada Žoze Murinjo (Jose Mourinho) procijeni da je neki nogometaš vrijedan njegove pažnje i odluči ga dovesti u svoj klub, jasno je o kakvoj se klasi mora raditi. A u moru velikih imena koja je mogao birati, slavni portugalski stručnjak upravo se odlučio za reprezentativca Bosne i Hercegovine Asmira Begovića!

Jučerašnjim potpisom na četverogodišnji ugovor s Murinjovim Čelzijem, Begović je dobio definitivno priznanje svojih golmanskih kvaliteta i šansu za dokazivanje u jednom od najboljih klubova na planeti. Ova je transakcija koštala aktuelnog prvaka Engleske ukupno 24 miliona funti, od kojih 16 miliona otpada na Begovićevu zaradu tokom četiri sezone, a preostalih osam na odštetu Asmirovom dosadašnjem klubu Stouku.

Begović je rođen 20. juna 1987. u Trebinju, odakle je 1992. s porodicom iz rodnog grada izbjegao u Njemačku, da bi četiri godine kasnije porodica Begović stigla i do Kanade.

Begović je od aprila 2011. godine u braku s Amerikankom Nikol (Nicolle), s kojom ima kćerku Tejlor (Taylor). U oktobru 2013. pokrenuo je Humanitarnu fondaciju „Asmir Begović“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.