KOLUMNE

Na meti velikana

Ličnost dana Sead Kolašinac

Autor:A. Č.

21.7.2015

Čim počne tako, ne može da nešto nema. Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke i Italije, Šalke bi u ovom prijelaznom roku mogao ostati bez Seada Kolašinca. Na našeg reprezentativnog lijevog beka, barem prema onome što se piše u Italiji, oko je bacila Fiorentina, koja se već izuzetno pojačala i ima visoke ambicije u italijanskoj Seriji A ove sezone.

Klub iz Firence odlučio je tražiti lijevog beka jer će, najvjerovatnije, ostati bez Markosa Alonsa (Marcos), a trener Vinčenco Monetela itekako cijeni sposobnosti igrača koji je prošao sve reprezentativne selekcije Njemačke.

Nije Fiorentina jedina kojoj je naš 22-godišnji reprezentativac interesantan. Italijanski portal Tuttomercatoweb navodi da je Kolašinac i na radaru Arsenala, ali za sada se sve priče o njemu svode na špekulacije. Kolašinac je rođen 20. juna 1993., ali izgleda kao da je rođen 1973.

I fizički i svojim iskustvom. Karijeru je počeo u Karlsrueu, gdje je rođen, a nakon sijaset peripetija, za reprezentaciju BiH debitirao je 2013. na utakmici protiv Argentine u Sent Luisu. Protiv Argentine postigao je i autogol na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zbog svog stila igre poznat je pod nadimkom Tenk.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.