KOLUMNE

Suze na rastanku

Ličnost dana Riad Bajić

Autor:E. Ma.

8.8.2015

Nakon minimalnog poraza od belgijskog Standarda, navijači Željezničara pozvali su igrače da dođu do južne tribine i uz pjesmu i navijanje pozdravili su svoje ljubimce, koji su završili takmičenje u trećem pretkolu Evropske lige.

Mnogima je bilo teško, no samo je jedan plakao - Riad Bajić. Miljenik navijača tima s Grbavice protiv Belgijanaca odigrao je posljednju utakmicu za svoj tim, u kojem je počeo, kako mnogi stručnjaci predviđaju, blistavu karijeru. Odlične partije 21-godišnjeg napadača nisu promakle čelnicima turskog Konjaspora i on je postao njihov igrač u transferu vrijednom više od 500.000 eura, uz određene bonuse. 

U bogatoj historiji fabrike talenata s Grbavice Bajić će zauzimati posebno mjesto. Navijači nikada neće zaboraviti njegovu borbenost, požrtvovanost, želju da uvijek pruži maksimum u plavom dresu, trud i zalaganje na terenu. 

Riad Bajić je rođen 6. maja 1994. godine u Sarajevu. Prethodnu sezonu Bajić je Želju vodio do drugog mjesta u Premijer ligi BiH, a on je bio prvi strijelac prvenstva sa 15 pogodaka. Za "Plave" je debitirao 16. jula 2013. godine na utakmici protiv Viktorije Plzen.

Nastupao je za juniorsku i mladu reprezentaciju BiH, a obavio je protekle pripreme sa A reprezentacijom naše zemlje.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.