KOLUMNE

Selektor bez straha

Mehmed Baždarević

M. T.

14.8.2015

Reprezentacija Belgije jedna je od najjačih s kojima ćemo igrati, ali je se ne trebamo plašiti. Imamo kvalitet da ispunimo cilj. 

Ovo su riječi selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića. Nepokolebljivi Mešin duh, koji ga je krasio i dok je u kopačkama krčio put do slave i epiteta jednog od najvećih majstora rođenih na tlu bivše Jugoslavije, poslužit će nam kao veliko ohrabrenje u trenucima dok strahujemo da, nakon euforije i nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ne padnemo u depresiju i ne ostanemo bez Eura 2016. 

Meša, koji će 28. septembra napuniti 55 godina, ne priča ono što ljudi vole čuti i aplaudirati mu na tome, već ima temelj u analitičkom i sistemskom radu koji je sa svojim neumornim saradnikom Stefanom Žilijem (Stephane Gilli) donio u reprezentaciju BiH, a koji je već polučio rezultate. Meša zna šta je Belgija, ali zna i kakvim oružjem on raspolaže. I prema onome što je govorio do sada, sigurno zna šta priča. Vjerujmo mu i ne plašimo se. Odranije znamo da - nepobjedivi nisu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.