KOLUMNE

Šampionsko srce

Kristijano Ronaldo

E. Ma.

21.9.2015

U trenutku globalne humanitarne katastrofe fudbalska zvijezda Kristijano Ronaldo (Cristiano) pokazao je opet svoju humanu stranu i pružio pozitivan primjer koji podiže svijest o problemu izbjeglica. 

Sirijski dječak Zaid Abdul posljednjih mjeseci preživio je pakao. Bježeći od rata u Siriji s porodicom i tražeći spas u Evropi, mališan je došao u centar pažnje kada je njegovog oca, u čijem je naručju bio, na granici saplela snimateljka iz Mađarske. Nakon tog incidenta njegova porodica je konačno ugledala svjetlo na kraju tunela. Kako bi pomogli ovom djetetu i njegovoj porodici, Španci su im ponudili azil u svojoj zemlji.

No, to nije sve. Zaidu se, zahvaljujući Ronaldu, ispunila želja koju milioni dječaka širom svijeta sanjaju - istrčao je na teren legendarnog stadiona Real Madrida Santjago Bernabeua, a za ruku ga je držao najbolji fudbaler svijeta! 

Humani Portugalac još jednom je pokazao zbog čega je zvijezda i jedna od najomiljenijih ličnosti u svijetu. Osim što ima šampionsko srce, zbog čega je postao fudbaler koji će svijetlim slovima ostati upisan u historiju, on se svakodnevno svojim humanim djelima trudi da pruži podršku i pomoć ljudima kojima je to potrebno. 

Ako se za nekog sportistu može reći da je veliki, da je autoritet, humanista, onda je to Kristijano Ronaldo. Rođen je 5. februara 1985. u Madeiri. Nije oženjen, otac je jednog djeteta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.