KOLUMNE

Povratak golgetera

Vedad Ibišević

A. Dr.

25.9.2015

Da je napravio pravi potez napustivši Štutgart, gdje je bio u nemilosti trenera, naš fudbalski reprezentativac Vedad Ibišević pokazao je veoma brzo u dresu Herte. Ibišević je s dva pogotka donio trijumf berlinskom bundesligašu nad Kelnom potvrdivši da je još klasan napadač. 

Golgeterski post našeg „Zmaja“ trajao je od januara 2014. godine, a sada je pokazao da još može igrati na visokom nivou u državi aktuelnih svjetskih prvaka.
 
Ibišević je rođen 6. avgusta 1984. godine u Vlasenici, iz koje je početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu 1992. izbjegao prvo u Tuzlu, pa u Sjedinjene Američke Države. Upravo ono što je prošao kroz ratne strahote učinilo ga je nepokolebljivim u želji da postane veliki fudbaler. 

I uspio je. Vedad je napravio sjajnu karijeru, nakon kratkih epizoda u Francuskoj, u Njemačkoj je, igrajući za Ahen, Hofenhajm, Štutgart i Hertu, postigao 109 golova. 

Za državni tim odigrao je 67 utakmica uz 24 pogotka, a onog iz oktobra 2013. iz Kaunasa, koji je „Zmajeve“ odveo na Mundijal u Brazilu, s ponosom se sjeća svaki Bosanac i Hercegovac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.