KOLUMNE

Izdrži, Dijamante

Ličnost dana Edin Džeko

Autor:A. M.

29.9.2015

Roma je proteklog vikenda rutinski savladala Karpi (5:1) u utakmici 6. kola Serije A. Reprezentativac BiH Miralem Pjanić odigrao je sjajnu utakmicu i fantastičnim pogotkom doprinio trijumfu rimskog tima. 

No, pobjeda Rome i simultanka Pjanića ostala je u sjeni povrede Edina Džeke, zbog koje ljubitelji sporta u našoj zemlji neće po dobru pamtiti tu nesretnu subotu. 

Kapiten nogometne reprezentacije BiH i napadač "Vučice" povrijedio je ligamente u desnom koljenu i najvjerovatnije će s terena odsustvovati tri do četiri sedmice, što znači da će Dijamant, na veliku žalost bh. navijača, propustiti odlučujuće utakmice naše selekcije u kvalifikacijama za EP, protiv Velsa i Kipra. 

Svakako da je to veliki udarac za "Zmajeve", koji u oba susreta moraju jurišati na pobjede. No, šta je tu je, kukati se ne smije. Dijamant će doći u Zenicu da podrži svoje suigrače, baš onako kako i dolikuje kapitenu, a nema sumnje da će se nakon oporavka najbolji strijelac u historiji našeg nacionalnog tima (44 gola) vratiti bolji i jači te da će nastaviti rešetati protivničke mreže, kako u dresu Rome tako i u reprezentaciji.

Džeko je rođen 17. marta 1986. godine u Sarajevu. 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.