KOLUMNE

Spasilac Želje

Ličnost dana Senad Misimović

Z. Š.

19.12.2015

Na posljednjoj konferenciji za novinare koju je Željezničar organizirao govorilo se o dosta stvari, ali možda i najvažnija je bila prvo pojavljivanje Senada Misimovića u javnosti.

Sarajevski biznismen je u posljednjoj godini preuzeo sve glavne poslove u klubu, a očekuje se da će nakon naredne sjednice Skupštine kluba, koja će biti održana 30. januara, i zvanično biti imenovan na neku od rukovodećih funkcija.

Misimović je vlasnik firme "Megamix", koja godišnje obrće desetke miliona KM, pa navijači Željezničara očekuju da će on svojim sposobnostima, novcem i poslovnim vezama donijeti najtrofejnijem bh. klubu finansijsku stabilnost i vratiti ga na vrh. 

U klubu s Grbavice najavljeno je nekoliko novih projekata za naredni period, a jedan od njih je i izgradnja stadiona Grbavica. Plan je novinarima predočio upravo Misimović, naglasivši da Željezničar javnosti želi poslati poruku da je investicija od 200 miliona maraka moguća, ali samo uz jasnu pravnu situaciju i transparentan način poslovanja.

Već u narednim danima očekuje se da će Željezničar angažirati nekoliko kvalitetnih pojačanja da bi se ispunio cilj kluba da se svake godine osigura plasman na evropsku scenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.