KOLUMNE

Otac junak

Dragan Gačić

E. H.

28.12.2015

 

Pravo značenje riječi otac oduvijek je bilo zaštitnik, a to je još jednom dokazao i Dragan Gačić iz Gornjih Buševića, u općini Krupa na Uni. Gačić je hrabro skočio u buktinju kada se zapalila njegova trošna kuća u kojoj su se u tom trenutku nalazila njegova djeca, dvogodišnji sin Darko i jednogodišnja kćerkica Nataša. 

Tim herojskim činom on ne samo da je spasio život svojim mališanima nego je još jednom podsjetio sve nas da su ljudi sposobni na mnogo više nego što se isprva čini. Ne samo da je Gačić skočio u buktinju riskirajući svoj život nego je fascinantno da se on toga uopće ne sjeća, što svakako ukazuje na to da u tom trenutku nije uopće razmišljao i dvoumio se u namjeri da spasi svoje dvoje djece. 

Gačić je prošao kroz pakao dvometarskog plamena, ali ono što slijedi ili, bolje reći, nastavlja se možda je i gore. Dragan je nezaposlen, kao i njegova supruga Bojana, ali svaki dan pokušava naći posao kako bi prehranio svoju porodicu. U nadi za poslom obilazi po rijetko naseljenim kućama u grmečkim selima. Poslije požara tu je i još jedan problem, jer drvena kuća sa stropom od trske ne može se popraviti.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.