KOLUMNE

Veliko pojačanje

Ličnost dana Jusuf Nurkić

Autor:A. Dr.

29.12.2015

Spreman sam predvoditi novu reprezentativnu generaciju Bosne i Hercegovine, poručio je košarkaš NBA ligaša Denvera Jusuf Nurkić u ekskluzivnom intervjuu za “Dnevni avaz”. Ovo je, nema sumnje, izjava koja će obradovati sve navijače državnog tima jer je Nurkić, uz Mirzu Teletovića, naš najbolji košarkaš.

Osim toga, Nurkić je veoma bitan i za Denver pa je tako trener ovog tima Majkl Meloun (Michael Malone) izjavio da jedva čeka povratak centra (213 centimetara), što bi se moglo desiti već u prvom mjesecu 2016. godine.

Na posljednjem Evropskom prvenstvu održanom u septembru Nurkić nije nastupio jer je bio povrijeđen zbog čega je u maju podvrgnut operaciji koljena, mada je negdje u isto vrijeme trajao i njegov otvoreni sukob s pojedinim čelnicima Košarkaškog saveza BiH.

Nurkić je rođen 23. avgusta 1994. godine u Živinicama, a evropski dio karijere proveo je u Zadru i zagrebačkoj Cedeviti iz koje je i otišao “preko bare”. U prošloj, debitantskoj NBA sezoni Nurkić je u prosjeku ubacivao 6,9 poena uz 6,2 skoka.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.