KOLUMNE

Sebijin propagandist!

Ličnost dana - Džemal Šabić

R. I.

14.1.2017

Federalna televizija, polako ali sigurno, postaje režimski medij radikalnog krila SDA. Nakon što je davno istekao mandat Upravnom odboru i, dodatno, direktoru Džemalu Šabiću, Javni servis, koji plaćaju svi građani, već duže je vrijeme igračka u rukama bračnog para Izetbegović i kućnog dvojca braće Čampara i Denisa Zvizdića. 

Televizija u službi pet, što bi rekao Enver Kazaz, neobegovskih porodica harangira na sve što smije da se suprotstavi Izetbegovićevoj policijskoj državi i državnoj mafiji.  

Egzekutori u liku kvaziurednice Amre Brzine, bratične Halila Brzine, sada nemilice tuku sve osim spomenutog bračnog para i spomenutih porodica. 

Inače, Džemal Šabić poznat je po više činjenica. Odležao je zatvor zbog krađe automobila, a pokušao je pomoći i čuvenom teroristi Handali da pobjegne iz pritvora. Uz njega se vežu negativni revizorski izvještaji i drugi poslovi. 

Takav čovjek svakako je podoban za daljinsko upravljanje, ali je pitanje je li podoban da upravlja Javnim servisom koji svi građani Federacije redovno plaćaju. Ti građani, prije ili kasnije, sigurno će doći pred vrata Bakirove i Sekine televizije i bez kompleksa tražiti da se Javni servis vrati onima kojima i pripada – narodu.

A nakon platoa ispred FTV-a okupljanje građana sigurno će početi i na već čuvenoj kraljici trotoara ispred Predsjedništva BiH!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.