KOLUMNE

Od zanatlije do biznismena

Humić: U "Indexu" nema neosiguranog radnika i loše plaće

N. K.

5.9.2017

Naša zemlja ima višedecenijsku tradiciju u metaloprerađivačkom sektoru, koji je uvijek bio nosilac privrednog razvoja. Fahir Humić počeo je raditi u zanatskoj radnji za preradu metala „Index“ u Gračanici, a sada je vlasnik i generalni direktor istoimene kompanije, koja niže međunarodne uspjehe i konstantno se širi.

Najveći uspjeh postigao je 2015. probojem na tržište Evropske unije, posebno Švedske, Danske, Austrije i Njemačke, a iz godine u godinu bilježi rast prometa.

U njegovoj kompaniji nema neosiguranog radnika i loše plaće, studentima mašinstva i srednjoškolcima nudi stipendije, uz uvjet da u njegovoj kompaniji odrade praksu. Tako dolazi do dobrih radnika.

Poznat je među poslovnim ljudima kao menadžer koji u svemu želi biti najbolji, lokalni političari dovode ambasadore i privredne delegacije iz raznih zemlja u njegovu kompaniju i pokazuju je kao primjer uspješnog biznisa.

Humić je počeo gradnju dvije nove proizvodne hale u Gračanice u vrijednosti od 20 miliona maraka. Njegova kompanija trenutno zapošljava 150, a nedostaje joj još 50 radnika.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.