KOLUMNE

Zaludio Engleze

Pjanić: Odlične igre u dresu Juventusa

A. Dr.

28.10.2017

Iako zimski prijelazni rok još nije ni na vidiku, italijanski mediji jučer su objavili da našeg fudbalskog reprezentativca i člana Juventusa Miralema Pjanića u svoje redove žele dovesti Mančester junajted i njegov ljuti gradski rival Siti.

Obeštećenje za sjajnog veznjaka Bosne i Hercegove i italijanskog prvaka iznosi ogromnih 60 miliona eura, ali taj iznos neće predstavljati nikakav problem za prebogate otočke klubove. Ipak, veliko je pitanje koliko je uopće realno da dođe do transfera, jer, prema medijima na Apeninima, gigant iz Torina i ne pomišlja da se odrekne Pjanića, bez obzira na silne milione.

Pjanić je rođen 2. aprila 1990. godine u Tuzli. Početkom agresije 1992. na Bosnu i Hercegovinu Miralem je s porodicom izbjegao u Luksembrug, gdje je i počeo trenirati fudbal. Pažnju evropske javnosti skrenuo je igrajući za francuski Mec, što mu je 2008. donijelo transfer u Lion.  

Pjanić je tri sezone sa mnogo uspjeha nosio dres Liona, da bi u ljeto 2011. potpisao za Romu. Pet godina Pjanić je bio jedan od glavnih igrača “Vučice”, da bi kruna dosadašnje karijere bio transfer u Juventus za 32 miliona eura u junu 2016. Za reprezentaciju BiH odigrao je 75 mečeva i postigao 12 golova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.