KOLUMNE

Junak Mančestera

Rašford: Junak utakmice na Old trafordu

N. R.

12.3.2018

U najvećem derbiju engleskog fudbalskog prvenstva Mančester junajted je na svom Old trafordu savladao Liverpul sa 2:1. Junak utakmice bio je 20-godišnji engleski napadač Markus Rašford (Marcus Rashford). Ovaj mladi napadač bio je dvostruki strijelac za pobjedu nad ljutim rivalom. Rašford je za svega 24 minute srušio snove “Redsa” da mogu izbjeći poraz.  

Markus Rašford je rođen 1997. godine u Mančesteru. On je došao iz lokalnog kluba Flečer Mos Rendžers još 2005. godine, akademije s kojom "Crveni đavoli" dobro posluju.

Debitirao je za prvi tim Mančester junajteda 25. februara 2016. godine u Evropskoj ligi, gdje je postigao dva gola danskom Mitjilendu i tako oborio rekord star 52 godine kao najmlađi strijelac Junajteda u evropskim takmičenjima. Za seniorsku reprezentaciju Engleske debitirao je u maju 2016. godine.

Mladog Rašforda zovu Mister debi, a razlog su njegovi golovi koje postiže na debijima u svim mogućim takmičenjima - Ligi prvaka, Ligi Evrope, Premijer ligi, FA kupu i Liga kupu. Pogodio je i na debiju za reprezentaciju Engleske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.