LIČNOST DANA Hajrudin Solak

Uvijek spreman pomoći

L. Š.
19.03.2018 07:05

Foto: Solak : Sretan kad nekoga usreći

Broj korisnika humanitarne organizacije Pomozi.ba raste iz dana u dan i sve to zahvaljujući velikom aktivisti Hajrudinu Solaku. Kao član Udruženja od 2015. godine pomaže onima kojima je pomoć najpotrebnija. Jednom mjesečno organizira humanitarni bazar „Dobre volje“ u prostorijama ovog udruženja.  

U subotu je održan bazar gdje su građani donirali novac, ali i ostale stvari koje im više nisu potrebne, a Solak zajedno sa članovima prikupljena sredstva šalje najugroženijima. Ovoga puta pomogli su djeci u Guti i djeci migrantima u našoj državi. Tokom dostavljanja obroka Solak se zajedno sa svojim članovima trudi i da riješi druge probleme njihovih korisnika. Udruženje se "družilo" sa migrantima koji dolaze iz Afganistana, Libije, Pakistana, pa čak i iz Indije, ali i iz Sirije.

Također, za praznike dijele kurbane i svečanije obroke, ne samo u Sarajevu nego i u ostalim bosanskohercegovačkim gradovima. Korisnici se kako kaže Solak uz jelo, najviše raduju lijepoj riječi i razgovoru, a njega to najviše čini sretnim ispunjava.

Tagovi

Ličnost dana
NA VRH