LIČNOST DANA

Politička kukavica

Osmanović: Raskokodakao se kao portparol Fadila Novalića

R. I.

21.3.2018

Niko bolje ne laže narod nego porodične dinastije iz SDA. To pravilo potvrđuju i istupi Ismeta Osmanovića, federalnog poslanika i višedecenijskog funkcionera. Ovaj politički diletant posljednjih se dana raskokodakao kao portparol Fadila Novalića, zaboravljajući šta su činjenice.  

Uporno podmetanje SBB-u tobožnje veze s HDZ-om, koje čini ovaj neelokventni političar, jednaka je podlost kao kada su Bakir Izetbegović i njegove junoše mentorski posmatrali šutiranje njegovog rođenog brata Adila Osmanovića u Srebrenici jer je zasmetao kao potencijalni kandidat za Predsjedništvo BiH.

Politička kukavica sada se odjednom razjunačila da brani providnu ideju Fadila Novalića kako sa svim imenovanjima na nivou FBiH treba stati do okončanja oktobarskih izbora.

Poenta je u tome da po svaku cijenu na čelu Poreske uprave treba ostati član klana Karamazov, odnosno Šerif Isović, kako bi se nastavilo predizborno prepadanje više hiljada privrednika, malih biznismena, trgovaca, taksista...

Drugim riječima, oni koji gospodare Razvojnom bankom, FUP-om, FTV-om itd. predlažu obustavljanje imenovanja da bi njihovi lopovi mirno nastavili pljačku i osigurali crne fondove za kampanju SDA.

Naravno, SDA-u valja sakriti potpuni raspad sistema i opću bježaniju iz njenog članstva. Osmanović je tu samo čovjek na prinudnom radu koji mrzi politiku Bakira Izetbegovića jednako kao i Kukić, odnosno Kasumović, Šepić, Sokolović, Ahmetović i drugi disidenti iz SDA.

Oni su, za razliku od egzistencijalnog poltronisanja političkih bijednika, imali hrabrosti da napuste jednu lošu, lažljivu i antinarodnu politiku, a ne da joj budu interesni poltroni i megafoni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.