LIČNOST DANA

Lider "Zmajića"

N. C.

29.3.2018

Naša djeca imaju talent, to je jasno. Dokazali su to ponovo mladi fudbaleri, kadetski reprezentativci Bosne i Hercegovine, plasiravši se na Evropsko prvenstvo treći put uzastopno.

Na dva kvalifikacijska turnira, od kojih je ovaj drugi, ključni, igran ovih dana u Austriji, „Zmajiće“ je do ovog poduhvata predvodio Ajdin Hasić, ofanzivni vezista zagrebačkog Dinama. Odigrao je Hasić svih šest utakmica i bio naš najefikasniji fudbaler s četiri pogotka.

Potez za pamćenje napravio je u meču protiv domaćina, selekcije Austrije. Bio je to zaista nevjerovatan pogodak, postignut udarcem koji je Hasić uputio s naše polovine igrališta!

Predvođeni Hasićem, naši kadeti ostavili su iza sebe reprezentacije Danske, Francuske i Austrije i rezervirali mjesto na završnom turniru, Evropskom prvenstvu u maju u Engleskoj.

Hasić, osim u Evropi, svoj talent za sada dokazuje i u plavom dresu Dinama. Šampionu Hrvatske mora se priznati da ima njuh za prave igrače i dovodi ih u svoje redove dok su još djeca i razvija u svom pogonu.

Na našu žalost, Hasić u Zagrebu ima mnogo bolje uvjete za razvoj nego u rodnim Banovićima, Sarajevu ili nekom drugom gradu u domovini. Ajdin Hasić rođen je 7. oktobra 2001. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.