LIČNOST DANA

Bljesak "Zmaja"

Višća: Postigao šest golova

N. C.

23.4.2018

Neizvjesna utrka za šampionsku titulu u fudbalskom prvenstvu Turske vodit će se do posljednjeg trenutka. U ovom dijelu sezone od velike važnosti su svaka pobjeda i svaki gol i u tome se ogleda uloga Edina Višće u timu Bašakšehira.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je bio strijelac vodećeg pogotka za istanbulski tim u meču protiv Kajzerispora koji je Bašakšehir riješio u svoju korist sa 3:1. U tom trenutku je, četiri kola prije kraja sezone, ovaj klub preskočio konkurente i ponovo zaposjeo prvu poziciju i tako pokazao da ne namjerava odustati od ostvarenja velikog cilja, osvajanja prve titule prvaka u klupskoj historiji.

Kada je ambiciozni predsjednik Bašakšehira Goksel Gumusdadž (Gumusdag) krenuo u izgradnju velikog tima, doveo je nekoliko kvalitetnih fudbalera, a među njima i Višću, kao čvrstu kariku. Ipak, rijetki su vjerovali da će moći ugroziti pozicije koje drže renomirani klubovi Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš, pa čak i kad je Bašakšehir počeo nizati pobjede i jesenji dio sezone završio na prvom mjestu.

Ni sada, pred sam kraj lige, mali klub među divovima s Bosfora ne posustaje, a „Zmaj“ Višća svojim šestim golom u prvenstvu nastavlja davati maksimalan doprinos.

Edin Višća je rođen 17. februara 1990. godine u Čuništima kod Olova. Istanbul Bašakšehir mu je poslije Željezničara drugi profesionalni klub u karijeri, a za reprezentaciju BiH je odigrao 35 utakmica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.