Ličnost dana Elvedina Kazazić

Borba za suživot

M. H.
13.06.2018 06:28

Foto: Kazazić: Vrijedan projekt nastavnice islamske vjeronauke

Nastavnica islamske vjeronauke Elvedina Kazazić iz Mostara prije tri godine pokrenula je hvale vrijedan projekt u sklopu kojeg svoje učenike vodi u crkve i džamije, kako bi učili o suživotu i religijama svojih drugova.  

„Naše različitosti su ono što nas spaja, a ne razdvaja“, osnovna je misao vodilja ove vrijedne vjeroučiteljice koja je i prije nekoliko dana, zajedno s parohom Radivojem Kruljem, učenike Šeste osnovne škole, u kojoj predaje, odvela u posjetu mostarskim bogomoljama, džamiji u Cernici, Franjevačkoj crkvi te pravoslavnoj Sabornoj crkvi Svete Trojice.

Kazazić svoje učenike nastoji naučiti da našu domovinu čini posebnom upravo činjenica da u njoj žive ljudi različitih religija, da ljude ne treba dijeliti po vjeri, već samo na dobre i loše.

Međusobno uvažavanje i upoznavanje, ističe Kazazić, ključ su suživota i bolje budućnosti za sve koji žive u ovoj divnoj zemlji. Kazazić je rođena 10. marta 1980., udata je i majka dvoje djece. Završila je Karađoz-begovu medresu i Nastavnički fakultet u Mostaru te Pedagoški fakultet u Bihaću.

NA VRH