LIČNOST DANA

Partijski pendrek

Lukač: Vraća usluge SDA

S. N.

20.6.2018

Kad jedan državni službenik koristi najprizemniji jezik u komunikaciji s javnošću, onda je to znak da se radi o vrhunskom neprofesionalcu i nesposobnjakoviću.  

E, to demonstrira Dragan Lukač, direktor Federalne uprave policije (FUP).

Odgovarajući na ozbiljne primjedbe koje je u pismu institucijama države BiH i njenog entiteta FBiH iznio Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije, Lukač je ustvrdio da “ga je uhvatila ozbiljna paranoja” i da “laže od prve do posljednje riječi”. Takav rječnik svjedoči da se unutar FUP-a odista dešavaju stvari koje treba detaljno provjeriti, pa i procesuirati!

Kao i kod kriminalaca, i u ovom slučaju buka i težina riječi služe da bi se istina sakrila i ugušila. Naravno da kriminalci imaju pravo i na to. Ali, ne i državni službenici, koje plaćamo svi mi.

Istina, javnost je svikla da Lukač i nema neki rječnik. Također, “podrazumijeva” se da je partijski pendrek i osoba koja je tu gdje jeste, protivno zakonima, samo zahvaljujući SDA, kojoj “vraća usluge”. Isto tako, svikli smo i da Lukač poziva i privodi novinare na “informativne razgovore” u FUP-u. Ili da javno blati Tužilaštvo BiH... sve uz primitivno, verbalno demonstriranje sile.

E, pa, dosta je!

Nikšićevo pismo, a još više Lukačeva primitivna reakcija, signal su državi da hitno reagira i – bude država! Inače će građani s ulice uzeti stvar u svoje ruke...

Dragan Lukač rođen je 1956. godine u Bosanskom Šamcu. U skromnoj biografiji na stranici FUP-a, koja više podsjeća na fiskalni račun, namjerno ne piše koliko je već godina u službi...


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.