LIČNOST DANA

Veliko srce

Mujić: Humanitarac i maratonac

Piše: M. R. S.

2.7.2018

Humanitarac i maratonac Mahir Mujić iz Sarajeva zadobio je simpatije šire javnosti svojim gestom. Odlučio je trčati 200 kilometara od Sarajeva do Banje Luke kako bi ovim svojim sportskim angažmanom podržao porodice Davida Dragičevića i Dženana Memića, mladića koji, nažalost, nisu više s nama, u traženju pravde za njihovu djecu.  

A onda je bez imalo dvojbe odlučio te kilometre prodavati da bi sakupio barem 10.000 maraka za liječenje jednoipogodišnje Dalal Omerović, djevojčice čije ozdravljenje srcem i dušom iščekuju širom BiH pa i šire.

Trčati 200 kilometara nije lako, ali snagu mu daje istinska želja da pomogne. I zato neumorno svakog dana poziva građane da mu pomognu u ostvarenju ovog plemenitog cilja, ističući da “Dženana i Davida nismo mogli spasiti, ali za Dalal još nije kasno”. Upravo te njegove riječi ne ostavljaju ravnodušnim.

Mahir ima 26 godina i veliko srce. Nije prvi put da trči u humanitarne svrhe. Tako je, primjera radi, trčao za djecu s autizmom i planirao sakupiti 500 KM, a sakupio je 900 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.