LIČNOST DANA

Majstor s Koševa

Musemić: Često je bio osporavan od neznalica i u voljenom klubu s Koševa

Piše: G. Š.

28.7.2018

Fudbalski klub Sarajevo u četvrtak je gostujućim remijem (2:2) protiv Atalante, u prvoj utakmici 2. pretkola Evropske lige, ostvario jedan od najboljih međunarodnih rezultata u svojoj poslijeratnoj historiji, a glavni kivac za veliki korak prema 3. pretkolu i ostanku u Evropi je sigurno njegov strateg Husref Musemić. 

Prvom koševskom strategu su često, nekad i neposredno poslije odličnih rezultata, znali tražiti mane, ali i osporavati fudbalsku stručnost. Često je bio osporavan i u, kako kaže, voljenom klubu s Koševa, gdje je ostavio dubok trag - i kao igrač, i kao trener. Međutim, Musemić je 27. julske noći u Ređio Emiliji ponovo potvrdio da odlično radi svoj posao, te da je sigurno respektabilan fudbalski stručnjaka.  

Husref Musemić rođen je 4. jula 1961. godine u Janji kod Bijeljine, gdje je i napravio. prve fudbalske korake. Karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a od 1979. do 1985. godine, nosio je bordo bijeli dres i osvojio titulu sa Sarajevom (sezona 1984/85). 

U ljeto 1985. godine, kao najbolji strijelac Prve lige bivše Jugoslavije, prešao je u Crvenu zvezdu, gdje se zadržao do 1989. U karijeri je još igrao za škotski Harts i Tvente (Holandija). Kao šef stručnog štaba Sarajeva osvojio je Kup BiH (2005.) i Premijer ligu BiH (2007.). 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.