LIČNOST DANA

Lijek za dušu!

Bešlić: Ne želi se politički angažirati

Piše: S. N.

29.7.2018

Halid Bešlić dao je za „Dnevni avaz“ politički intervju! U njemu je jednostavnim jezikom govorio o svojim pogledima na političku situaciju, ocjenjivao političare, kako ove „naše“ tako i regionalne, zapadne... 

U, kako je i sam rekao, neobičnom intervjuu, kakav do sada nije dao, govorio je o onome što ga tišti, čini nesretnim, zabrinutim, ali i o stvarima koje mu daju nadu.

Halid je neprikosnovena regionalna zvijezda. Bh. institucija kojoj su sva vrata otvorena, gdje god da ide. A opet, jednostavan je, običan, narodski čovjek koji koristi svaku priliku da pomogne koliko god može. Bilo kome.

Gdje god da je, a ima ga svuda po svijetu, ponosno kaže da je iz BiH i dostojanstveno predstavlja svoju domovinu.

Halid ima sve. Stekao je imetak mukotrpnim radom, sa mnogo odricanja podigao uspješnu porodicu. Ali, nije sretan. I neće, kaže, ni biti sve dok su građani ove zemlje nesretni. Volio bi da se stvari promijene nabolje, ali zna da kao pojedinac ne može mnogo uraditi. Iz dužeg razgovora koji smo vodili, definirao je dva politička kreda – što više novih fabrika i radnih mjesta i što više vladavine zakona.

Njegove su elaboracije jednostavne i pogađaju „u sridu“!

Stavovima o politici pokazao je da je pametniji od brojnih bh. političara. Njegove su riječi kao i pjesme koje pjeva, lijek za dušu.

Rođen je 20. novembra 1953. godine u Knežini, na Sokocu. Oženjen je i ponosni je djed dvoje unučića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.