LIČNOST DANA

Spas za "Zmajeve"

Ministar Kurić je i ovog puta preuzeo na sebe ulogu države

G. Š.

25.8.2018

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ipak će putovati na kvalifikacijsku utakmicu u Finsku (13. septembar), a predvodit će je dvije NBA zvijezde Jusuf Nurkić i Džanan Musa. Zasluga je to i Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, na čelu sa ministrom Mirvadom Kurićem (SBB).

Ministar Kurić ponovo je na sebe preuzeo da ispuni obavezu koja, inače, pripada državi te je u skoro izgubljenoj situaciji Ministarstvo na čijem je čelu, osiguralo novac kojim će Košarkaški savez BiH platiti put u Finsku i pokriti osiguranje NBA ligi za naša dva asa kako bi oni mogli nesmetano igrati za "Zmajeve".

Naglasio je Kurić da reprezentaciju neće ostaviti na cjedilu, ali i kritizirao državne institucije, koje ne rade svoj posao, odnosno ne vode brigu o državnim selekcijama, koje su značajni ambasadori naše domovine.

Mirvad Kurić rođen je 17. avgusta 1972. godine u Sarajevu. Poznati je bosanskohercegovački pozorišni i filmski glumac, koji je dobio nagradu za najbolju glumačku kreaciju u predstavi "Ptičice" (Mostarska liska 2004. godine), kao i priznanje za najboljeg glumca za ulogu Gosta u predstavi "To" (Festival bosanskohercegovačke drame Zenica 2005.)... Dokazao se i predanim radom na našoj političkoj sceni.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.