LIČNOST DANA

Novi Miske

Naš vezni igrač pogotkom je donio pobjedu Konjasporu u gostima kod Malatjaspora

N. C.

2.9.2018

Deni Milošević, fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine, odlično je započeo novu sezonu u Turskoj, kao i njegov klub Konjaspor.  

Milošević i saigrači gostovali su ovog vikenda kod Malatjaspora, a naš vezni igrač postigao je jedini gol na utakmici, osiguravši tako nove bodove svom timu. “Zmaj” je bio strijelac u 14. minuti i odigrao je odlično sve do kraja meča.

Predvođen našim mladim vezistom, Konjaspor je nakon četiri kola pri vrhu prvenstva Turske i još nije poražen, čime se mogu pohvaliti još samo tri kluba.

Za nas je važnije da će Robert Prosinečki, selektor naše reprezentacije, u predstojećim susretima sa Sjevernom Irskom i Austrijom u okviru Lige nacija moći računati na ovog sjajnog fudbalera, u kojem fudbalski znalci vide pravog nasljednika Zvjezdana Misimovića.

Deni Milošević izdanak je belgijske škole fudbala, jedne od trenutno najboljih u svijetu. Rođen je 9. marta 1995. godine u Liježu, a ponikao je u Standardu, gdje je i proveo najveći dio karijere.

Prije dvije godine, preselio se u Tursku, a Konjasporu se već isplatilo ulaganje u našeg reprezentativca, s kojim je u prvoj sezoni osvojio Kup i Superkup Turske.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.