LIČNOST DANA

Iz gubitaka u razvoj

Firme namjenske industrije počele izlaziti iz gubitka i ostvarivati dobit

M.R.S.

30.9.2018

Ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Nermin Džindić svoj je mandat posvetio i razvoju namjenske industrije. Da je u tome uspio, potvrđuju podaci da su preduzeća iz ovog sektora proteklih godina počela izlaziti iz gubitka i ostvarivati dobit.

Posvećen svom poslu, pomagao je i druga preduzeća, a posebno se iskazao u borbi za Blok 7 Termoelektrane Tuzla, najvećoj poslijeratnoj investiciji u BiH, prijeko potrebnoj zemlji, Tuzli, rudarima.

Išao je korak po korak, poštujući procedure i procese dobivanja dokumenata potrebnih za potpisivanje ugovora i početak gradnje nastoji privesti kraju. Naišao je na opstrukciju kod Edina Mušića, predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, ali Džindić nije odustao i pokušava barem kroz javne apele i službene urgencije nastaviti posao u vezi s gradnjom Bloka 7.

Ne krije da se borio i sa žalbama, koje su odbacivane, te je javno progovorio o pismu Energetske zajednice i pojasnio da javnost nije dobila prave informacije. Spremno je stao iza projekta u koji vjeruje i koji našoj zemlji može donijeti višestruke koristi.


 


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.