LIČNOST DANA

„Kralj šljake“ u čizmama

Poslije snažne oluje, otvorio vrata svoje teniske akademije i u njoj ponudio sklonište svojim sugrađanima

Nadal: Pomagao sugrađanima u čišćenju velikih naslaga blata i vode

G. Š.

13.10.2018

Španski teniser Rafael Nadal, nakon što su velike poplave pogodile njegovu rodnu Majorku, pomagao je sugrađanima u čišćenju velikih naslaga blata i vode. 

Takođe, poslije snažne oluje, Nadal je otvorio vrata svoje teniske akademije i u njoj ponudio sklonište svojim sugrađanima.

Španski teniski as objavio je video i fotografije svjetskog igrača broja jedan kako u čizmama čisti mulj, a oglasio se na Tviteru:

- Tužan dan za Majorku. Moje iskreno saučešće porodicama preminulih i povrijeđenih u razornim poplavama u San Đorenku, napisao je Nadal.

Barem devetoro ljudi preminulo je u tom gradu, koji se nalazi šezdesetak kilometara istočno od glavnog grada Palme. 

Rafael Nadal rođen je 3. juna 1986. godine u Manakoru (Balearska ostrva). Od aprila 2005. do maja 2007. napravio je rekord od 81 uzastopnog dobijenog meča na zemlji prije nego što ga je Rodžer Federe pobijedio u finalu Mastersa u Hamburgu. Nadal je gotovo nepobjediv na Roland Garrosu, osvojivši svaki na kojem se takmičio (2005–08, 2010–14, 2017–18) osim 2009., kad ga je u čevrtfinalu porazio Šveđanin Robin Sederling  (revanširao mu se u finalu 2010, osvojivši peti Roland Garros), i 2015, kad ga je također u četvrtfinalu savladao Novak Đoković. Zbog tih dostignuća Nadal se smatra najboljim teniserom na zemljanoj podlozi u historiji, te je dobio nadimak „Kralj šljake“.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.