LIČNOST DANA

Ukazanje u USK

Veleumna ministrica, koja se napokon sjetila svog posla, izbiflala je seriju ubleha

Borovac: Srećom, dalje se neće baviti migrantima. Arhiv

Piše: S. NUMANOVIĆ

31.10.2018

Bosna i Hercegovina doživjet će ubrzo polarnu zimu! Snijeg i led okovat će ovu već ionako napaćenu državu. Život će danima stati. Neće biti vode, struje, saobraćaj će biti skopčan s ogromnim životnim rizicima. Jednom riječju, kataklizma.

Ne kažu to vremenske prognoze. One direktno protivrječe gornjim rečenicama.

Ali, Semiha Borovac (SDA), ministrica za izbjeglice, ukazala se u Bihaću. Napirlitana, kako joj i pripada, a i treba biti, s budžetskim parfemom na sebi, izjavila je da „migranti u USK nisu problem samo USK nego države“.

Visokosofisticiranu izjavu dala je nakon barem godinu dana dubokog empatičnog premišljanja šta uraditi s hiljadama migranata koji tumaraju ovom državom. Naprijed ne mogu, nazad neće, a stajati u mjestu, biti u BiH, ne žele ni mrtvi.

No, veleumna ministrica, koja se napokon sjetila svog posla, izbiflala je seriju ubleha. Najavila je da će Vijeće ministara BiH raspravljati šta dalje. Poput onog čuvenog jugoslavenskog sela koje je reklo da će zasjedati i zauzeti stav o tome gdje će nakon što je Staljin Tita stavio na crnu listu.

Narodna poslovica kaže: Bolje ikad nego nikad. Mi kažemo: Bolje nikad nego ovako.

Jer, Semiha je, kao i njena stranka, visprena u nerješavanju problema i govoranciji u stilu biranih nevladinih organizacija. A baška kako je oblatila migrante, da su prljavi, zarazni, zatupljeni... Sreća po njih pa se Borovac dalje neće petljati. Došla, uslikala se, izbiflala i odjezdila nazad u udobnom i toplom autu.

Ministrica Borovac rođena je 1955. godine. Udata je i majka dvoje djece. Ostatak biografije tipično je SDA-ovski.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.