LIČNOST DANA

Rekorder za sva vremena

Teško je očekivati da će neko, ne ubrzo, nego uopće, nadmašiti Musemićeve rekorde s bordo timom

Musemić: Najzaslužniji za jesenju titulu. Arhiv

Piše: G. Š.

27.11.2018

Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju, nakon koševske pobjede (3:1) nad Zvijezdom 09, kolo prija kraja prvog dijela sezone osigurao je laskavu titulu. Najzaslužniji za jesenju dominaciju bordo tima u bh. eliti sigurno je njegov prvi strateg Husref Musemić, koji je u nedjelju upisao ukupno 150. pobjedu na klupi bordo tima. 

Prema statistici, Musemić je kao trener Sarajeva najčešće slavio protiv višestrukog prvak BiH, Zrinjskog – ukupno deset puta.

Šef stručnog štaba Sarajeva 19. novembra prošle godine postao je trener s najviše pobjeda na klupi Sarajeva, nakon što je njegov tim savladao Mladost iz Doboja kod Kaknja sa 4:2, a nedavno je, poslije pobjede u vječitom derbiju (1:0), izjednačio rekord s legendarnim Miroslavom Mehom Brozovićem. Oba stručnjaka kluba s Koševa ostvarila su po šest trijumfa u vječitim derbijima...

Teško je očekivati da će neko, ne ubrzo, nego uopće, nadmašiti Musemićev rekord s bordo timom.

Husref Musemić rođen je 4. jula 1961. godine u Janji kod Bijeljine, gdje je i napravio prve fudbalske korake. Karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a od 1979. do 1985. nosio je bordo-bijeli dres i osvojio titulu sa Sarajevom (sezona 1984/85). U ljeto 1985. godine, kao najbolji strijelac Prve lige bivše Jugoslavije, prešao je u Crvenu zvezdu, gdje se zadržao do 1989. U karijeri je još igrao za škotski Harts i Tvente (Holandija). Kao šef stručnog štaba Sarajeva osvojio je Kup BiH (2005.) i Premijer ligu BiH (2007.).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.