LIČNOST DANA

Bišćanin blista u Americi

Na gostovanju kod Lejklenda odigrao najbolju utakmicu od dolaska u SAD

Musa: Najbolja preporuka za NBA. Agencije

N. D.

11.12.2018

Bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa još je jednom svoju igru digao za nivo više. On je u utakmici G-lige za Long Ajland netse na gostovanju kod Lejklenda odigrao najbolju utakmicu od dolaska u SAD. 

Njegov tim pobijedio je 125:111, a Musa je na svom kontu imao 27 poena i po šest skokova i asistencija. U šutu za tri poena bio je više nego dobar, pa je od devet pokušaja bio uspješan šest puta. Bez sumnje se nametnuo kao prvo ime i glavna poluga tima.

Musa je za Long Ajland netse odigrao 14 utakmica i trenutno je na prosjeku od 21 poena, što je najbolja preporuka za veću minutažu u Bruklin netsima. U prilog tome da Netsi slično razmišljaju govori činjenica da Musa ima urednu registraciju za oba kluba, kako bi u svakom trenutku mogao nastupiti u NBA i u G-ligi.

Džanan Musa rođen je 8. maja 1999. godine u Bihaću. Razvijao se u sarajevskoj Školi košarke „Koš“, a kasnije je igrao za zagrebačku Cedevitu, iz koje se proteklog ljeta uputio na NBA draft. Bruklin netsi izabrali su ga kao 29. pik prve runde, a već je ubilježio minute i NBA ligi. Musa je bio najbolji igrač U16 Evropskog prvenstva 2015. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.