LIČNOST DANA

Legenda Šturma

Naš proslavljeni stručnjak proglašen za najznačajniju ličnost od osnivanja kluba iz Graca

Ivica Osim: Ostavio dubok, neizbrisiv trag u Gracu

G. Š.

20.1.2019

Naš legendarni fudbalski stručnjak Ivica Osim dobio je nagradu za najznačajniju ličnost Štrurma iz Graca u historiji. Naime, austrijski klub, na je svečanosti povodom proslave 110. rođendana, legendarnog bh. trenera proglasio je za najznačajniju ličnost od njegovog osnivanja. 

Tim povodom specijalni gost Šturma bio je Osim, koji je dobio nagradu “Longin”, nazvanu po jednom od osnivača kluba, a odnosi se na trenera stoljeća.

Osim, koji je predvodio Šturm od 1994. do 2002. godine i u dva navrata osvojio prvenstvo Austrije - 1998. i 1999. godine te igrao Ligu prvaka tri sezone zaredom, ponovo je dobio velike ovacije na svečanosti ovog austrijskog kluba.

Rođen je 6. maja 1941. godine u Sarajevu. Štraus ili Švabo s Grbavice igračke dane proveo je u Željezničaru, Strazburu, Sedanu i Valensijenu, a kao trener predvodio je Željezničar, Partizan, Panatinaikos, Šturm, JEF junajted i reprezentacije Jugoslavije i Japana. Također, najutjecajniji fudbalski stručnjak u Bosni i Hercegovini najzaslužniji za konačno "slaganje kockica" u Nogometnom savezu BiH, nakon suspenzije UEFA-e...  Trenutno živi na relaciji Sarajevo – Grac...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.